BlogRead the Latest News

 
Thursday, August 05, 2021

Centrale Termice Inteligente

image

Noile generatii de Centrale Termice Inteligente aduc o schimbare majora in cea ce priveste modul de functionare si mai ales modul de gestionare a consumului. Ce trebuie sa intelegem noi mai intai de toate, functionarea centralelor moderne tin cont de mai multi factori care pana acum nu aveau nici o relevanta, mai exact au fost introduse noi factori de care noile centrale tin cont in functionare si care aduc o scadere a consumului. Astfel SENZORUL DE TEMPERATURA EXTERIOARA este un factor extrem de important cand privim procesul de incalzire. Izolarea termica a cladiri este de asemenea un factor important. Posibilitatea controlari temperaturii necesare in incaperi este de asemenea un factor important. Dar sa vedem cum ne ajuta toti acesti factori in reducerea consumului. 

Mai intai ne oprim asupra senzorului de temperatura exterioara. Centralele Termice Inteligente citesc temperatura exterioara si cresc temperatura agentului de incalzire dupa o curba de temperatura, acest lucru ne poate aduce o reducere a consumului de pana la 5%. Cresterea temperaturi agentului se face automat si nu manual de catre utilizator ca pana acum, temperatura agentului variind permanent in functie de temperatura exterioara. 

Un alt aport important in redurerea consumului este acela de oprire a incalzirei automat atunci cand temperatura exterioara atinge o valoare prestabilita.

In final va recomand sa consultati un specialit care sa va indrume pentru o solutie adegvata si completa pentru nevoile dumneavoastra.

Termostate Inteligente

image

O data cu aparitia Centralelor Termice Inteligente au aparut si Termostate Inteligente. Aceste termostate fac ca functionarea Centralei Termice Inteligente sa fie normala dupa curba de temperatura iar consumul sa fie minim, astfel obtinel rapid temperatura ambientala cu un consum redus ce energie.  Folosirea TERMOSTATELOR ON/OFF nu fac decat sa ne creasca consumul si am sa explic de ce! TERMOSTATUL ON/OFF nu face decat sa alimenteze cu tensiune partea de cuptor a centralei si astfel centrala porneste la PUTERE MAXIMA pentru a incalzi agentul termic si astfel consumul creste deoarece nu respecta curba de incalzire. Recomandarea mea este de a folosii TERMOSTATE INTELIGENTE DE LA PRODUCATORUL CENTRALEI!

Complete Set of Font Awesome Icons

image

Collaboratively administrate empowered markets via plug-and-play networks. Dynamically procrastinate B2C users after installed base benefits. Dramatically visualize customer directed convergence without revolutionary ROI.

Efficiently unleash cross-media information without cross-media value. Quickly maximize timely deliverables for real-time schemas. Dramatically maintain clicks-and-mortar solutions without functional solutions.

Instalatia de incalzire

image

Parerile despre instalatiile de incalzire sunt impartite si toata lumea isi revendica suprematia. Parerea noastra este ca solutia functionalitate/buget este cea mai relevanta. Daca realizati instalatia pe PPR de preferat se fie ingropata sau ascunsa deoarece gredientul de dilatare duce la o "serpuire" a tevilor si de aici la o estetica defectuasa. Daca realizati instalatia pe cupru aveti grija ca lungimea trseelor sa fie in general scurte, deoarece cupru are o pierdere de temperatura destul de mare si atunci temperatura turului v-a scadea o data cu lungimea traseului si atunci radiatoarele departate de centrala vor functiona defectuos. Multa lume sustine ca temperatura se pierde tot in cladire si deci nu e o pierdere in adevaratul sens al cuvantului, eu nu sunt de acord pentru ca daca temperatura turului scade atunci caloriferele "afectate" vor incalzii mai greu incaperea deci centrala v-a functina mai mult cu tmpi de paza mai mici, deci consumul va creste.sunt 

Site Search

Login Form

Who's Online

We have 92 guests and no members online