image

Noile generatii de Centrale Termice Inteligente aduc o schimbare majora in cea ce priveste modul de functionare si mai ales modul de gestionare a consumului. Ce trebuie sa intelegem noi mai intai de toate, functionarea centralelor moderne tin cont de mai multi factori care pana acum nu aveau nici o relevanta, mai exact au fost introduse noi factori de care noile centrale tin cont in functionare si care aduc o scadere a consumului. Astfel SENZORUL DE TEMPERATURA EXTERIOARA este un factor extrem de important cand privim procesul de incalzire. Izolarea termica a cladiri este de asemenea un factor important. Posibilitatea controlari temperaturii necesare in incaperi este de asemenea un factor important. Dar sa vedem cum ne ajuta toti acesti factori in reducerea consumului. 

Mai intai ne oprim asupra senzorului de temperatura exterioara. Centralele Termice Inteligente citesc temperatura exterioara si cresc temperatura agentului de incalzire dupa o curba de temperatura, acest lucru ne poate aduce o reducere a consumului de pana la 5%. Cresterea temperaturi agentului se face automat si nu manual de catre utilizator ca pana acum, temperatura agentului variind permanent in functie de temperatura exterioara. 

Un alt aport important in redurerea consumului este acela de oprire a incalzirei automat atunci cand temperatura exterioara atinge o valoare prestabilita.

In final va recomand sa consultati un specialit care sa va indrume pentru o solutie adegvata si completa pentru nevoile dumneavoastra.